Tort gen Kinder Pingui

de nilgun in Torturi, 18 Apr 2013 | 4268 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • jumatate de cana de zahar
  • 100 ml ulei
  • 3-4 linguri miere
  • 50 ml lapte si 50 gr gris si 50 gr faina
  • cacao, aproximativ 40 de grame
  • praf de copt cam un sfert de pachetel
  • zahar vanilinat
  • - frisca lichida , eu am folosit 440 de gr, dar recomand mai multa
  • - 3 linguri lapte condensat
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 1 lingurita miere
  • un plic gelatina alimantara
  • -200 gr ciocolata de menaj
  • - 40 ml frisca lichida
  • Pentru glazura mai avem nevoie si de inca
  • 150 gr ciocolata
  • si alte 40 ml frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort gen Kinder Pingui:

Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un prafulet de sare, se adauga pe rand cate o lingura de zahar, zahar vanilinat, galbenusurile, uleiul, mierea, laptele si cacaoa. Faina se amesteca cu grisul si praful de copt. Se amesteca aceasta compozitie. Se imparte compozitia in 2 si se coc 2 blaturi, aproximativ 15 minute fiecare blat (depinde de cuptor).

Pentru crema se bate frisca cu zaharul, eu pun si un pic de intaritor de frisca. Apoi adaugam mierea si laptele condensat. Gelatina se pregateste conform instructiunilor de pe pachetel, apoi se adauga la crema. 

Jumatate din crema se pune peste primul blat, eu ii pun si inelul de la tava de tort, si se da la frigider pentru o ora - doua. Se scoate apoi de la frigider, se adauga ciocolata pe care in prealabil am topit-o in frisca lichida. Se pune a doua jumatate de crema, se pune urmatorul blat. Se imbraca in ciocolata topita si se lasa la frigider cat mai mult, chiar toata noaptea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort gen Kinder Pingui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

nilgun 1

18.04.2013, 09:49

multumesc dragi bucatarasi, eu doar incerc...

Alina26 1

18.04.2013, 17:36

ce bun trebuie sa fie....!!!!

Rocsi 1

18.04.2013, 22:24

Mmm ce bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu dulceață de morcovi - Desert delicios la pahar

ieri la 08:56

Ceesecake fara coacere

de Caty 2

ieri la 05:45

Chec cu banane reteta gustoasa de banana bread

pe 11.05 la 10:37

Mic dejun cu ouă turcești - Un deliciu culinar irezistibil de gustos și rapid

pe 11.05 la 08:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort Milch Schnitte in ghiveci